Bedrukken of borduren van kleding

Het bedrukken of borduren van kleding houdt in, dat uw logo of ontwerp op verschillende manieren op een desgewenst artikel gezet kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een logo op een jas, broek, shirt, polo of wellicht een cap of schoen. Bijna alles is mogelijk.

De manieren waarop dit kan worden gerealiseerd zijn:

  1. Transfer / sublimatie
  2. Zeefdruk
  3. Borduren

textieltransfer.jpg

Transfer / sublimatie

Een transfer is een folie die in verschillende uitvoeringen leverbaar is. Zo kun je folie in een kleur gebruiken of zelfs full color printen. Deze wordt vervolgens uitgesneden in het desgewenste ontwerp en middels een warmtepers overgebracht op het kledingstuk. Het grote voordeel van een transfer is dat alles te printen is, ook een verloopaanbrengen is mogelijk. Verder heb je zeer weinig tot geen instelkosten, zodat het prijstechnisch een zeer interessante optie is. Sublimatie is bijna hetzelfde alleen wordt dit voornamelijk gebruikt op sportshirts.

 

zeefdruk.jpg

Zeefdruk

Zeefdruk is het overbrengen van inkt op een drager door middel van een raamwerk met een afbeelding welke op de juiste plekken de inkt doorlaat. Voordeel van zeefdruk is het dat het zeer geschikt is voor grotere aantallen en breed inzetbaar op verschillende soorten materialen en uitvoeringen hiervan. Bij kleinere aantallen is dit meestal te kostbaar in verband met de instelkosten.

Borduren.jpg

Borduren

Voor het borduren gelden in principe dezelfde voorwaarden als bij het zeefdrukken met kan dus maar 1 kleur per keer op de kleding zetten en je hebt bij borduren ook te maken met instelkosten. een groot voordeel van broduren is echter wel dat het kwalitatief gezien een langere levensduur kan hebben dan de andere twee opties. Dit heeft dan voornamelijk te maken met het wassen van de geborduurde kledingstukken. Een borduring kan beter tegen hogere temperaturen en het gebruik van een wasdroger is ook geen probleem.